Grønn og Frisk

Grønnere ris på 3 måter

Grønnsaksris er det perfekte alternativet til ris, og en super måte å få mer grønnsaker inn i kostholdet!

Et grønnere alternativ

Visste du at noe så enkelt som raspet blomkål eller finkuttet gulrot, pastinakk og brokkoli kan være en bra erstatning til den vanlige risen? Det er raskere å tilberede er i tillegg kalorifattig. Blomkålris er rik på både vitamin C og kostfiber. Grønnsaksrisen er rik på vitamin A i tillegg til å være en god kilde til folat, vitamin C og kalium.

Grønn & Frisk har Blomkålris som er ferdig raspet og Grønnsaksris som er ferdig kuttet. Prøv dem i en av disse gode oppskriftene:

Grønn ris

Oppskrift på grønn ris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • 1 grønn chili
  • 1 ts spisskummen 
  • 1 neve frosne erter 
  • 3 store never koriander 
  • Chilipulver
  • Salt

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk og hvitløk.
  2. Ha deretter i blomkålrisen, finhakket grønn chili og spisskummen, og stek videre.
  3. Smak til med salt og chili. 
  4. Ha koriander og litt vann i en food processor eller blender. 
  5. Vend den grønne koriandersausen inn i blomkålrisen like før servering.
Curry- og kokosris

Oppskrift på curry- og kokosris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Blomkålris fra Grønn & Frisk 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • 3 ts gul currypaste 
  • 3 ts kokoskrem (ev. kokosmelk)
  • Granateplekjerner
  • Mynte 
  • Salt

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk, hvitløk og currypaste, og tilsett deretter blomkålrisen.
  2. Ha i kokoskremen og smak til med salt. 
  3. Bland inn granateplekjerner og mynte rett før servering. 



Fajitas-ris

Oppskrift på fajitas-ris

2 personer

Ingredienser

  • 1 pose Grønnsaksris fra Grønn & Frisk
  • 2 ts tomatpuré 
  • ½ løk 
  • 1 hvitløksfedd 
  • ½ boks kidneybønner
  • ½ boks mais
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • Sukker 
  • Salt 
  • Lime eller sitron

Slik gjør du

  1. Stek finhakket løk og hvitløk, og tilsett tomatpureen. Stek videre.
  2. Ha i grønnsaksrisen og krydderet. 
  3. Når grønnsaksrisen begynner å bli ferdig stekt, tilsetter du kidneybønner og mais.
  4. Stek litt mer, og smak til med salt, sukker og litt lime- eller sitronsaft.